Kysymyksiä ja vastauksia

! Uusia kysymyksiä ja vastauksia lisätty 22.7.2022.

Lukujen kommentointi

Kysymys: Voiko kirjan lukuja kommentoida anonyymisti?

Vastaus:  Kyllä voi, mutta se vaatii hieman kikkailua. Tässä ohjeet ja niitä täydentävät kuvat:
1. Klikkaa tekstikenttä auki luvun lopusta ja kirjoita kommenttisi.
2. Klikkaa Nimi-kenttää ja syötä nimimerkkisi ja sähköpostiosoite sen alle. Sähköposti voi olla esimerkin mukaisesti täysin keksitty rimpsu, kunhan siinä on mukana @-merkki ja verkkotunnus (esim. .fi).
3. Lisää alemman kuvan mukaisesti ruksit palveluehtojen ja yksityisyyskäytäntöjen hyväksymiseen sekä vieraana kommentointiin.
4. Vahvista että et ole robotti ja klikkaa nuolta oikeassa alakulmassa. Kommenttisi menee nyt hyväksyttäväksi ja julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tarinan rakenteesta

Kysymys: Miksi luvut ovat eri pituisia ja joskus samassa luvussa on kaksi eri näkökulmakertojaa?

Vastaus: Tarinaa ei alun perin ole kirjoitettu verkossa julkaistavaksi. Jotta luvut olisivat järkevän pituisia ja ne päättyisivät sopiviin (yleensä jännittäviin) kohtiin, olen joutunut yhdistelemään ja leikkaamaan niitä. Jonkin verran on myös muutettu kertojalukujen järjestystä verrattuna alkuperäiseen word-käsikirjoitukseen.

Kysymys: Miksi näkökulmakertojia on niin paljon? Tuleeko niitä vielä lisää?

Vastaus: Uusia näkökulmakertojia tulee lisää tarinan edetessä, mutta aivan kaikki keskeiset hahmot eivät kuitenkaan saa omaa näkökulmalukua. Tiedän, että joidenkin mielestä näin monta näkökulmahahmoa tekee kirjasta poukkoilevan, mutta olen kirjoittanut niitä tarkoituksella paljon - minusta on yksinkertaisesti hauskaa kuljettaa tarinaa useamman eri hahmon kautta :)

Kysymys: Ovatko kaikki kirjasarjan osat yhtä pitkiä?

Vastaus: Eivät. 3. ja 5. osa ovat pisimmät, mutta kyllä muillakin on mittaa vähintään 270 word-sivua. Huh! :D

Muuta

Kysymys: Miten olet keksinyt hahmojen ja paikkojen nimet?

Vastaus: Tähän ei ole yhtä vastausta. Usein nimet putkahtelevat päähän, kun suunnittelen hahmoa tai vaikka tarinassa olevaa kaupunkia. Joskus mietin oikeita nimiä ja vähän muuntelen niitä ja sitten toisinaan joudun oikein pitkäänkin pohtimaan ennen kuin esimerkiksi jonkin sivuhahmo saa luontevan nimen.

Kysymys: Onko sinulla suosikkihahmoa?

Vastaus: Varmaan voisin sanoa, että kaikki, kun olen ne itse keksinyt :) Nimetään nyt kuitenkin muutama. Erityisen onnistuneena hahmona pidän Zdainin äitiä, Elyssa Monteilonia. Hänen lisäkseen myös Zdain ja Darren ovat suosikkejani.